onsdag 11 december 2013

We(s)tland

Vi befinner oss nu på Westland som ganska logiskt ligger på västkusten och således även på den västra sidan av bergskedjan som löper från norr till söder på Sydön. Här regnar det väldigt mycket pga av att molnen fastnar i bergskedjan och regnar av sig innan de kommer till östkusten, och det är inte ovanligt att det regnar 7-8 m per år här. Regn har även vi fått smaka på idag då det stora delar av dagen har regnat. 

Imorse smög jag ut ur tältet för att ta en löptur innan de andra vaknade till liv. Denna gång blev det en platt sådan till skillnad från alla backar/berg jag sprungit i tidigare här på NZ. Efter frukost och ihopplockning av tältet så släppte jag och barnen av Anna som skulle springa en vandringsled på 11 km som gick utmed en vacker sjö och så skulle vi plocka upp henne på andra sidan. Påväg dit så råkade vi åka förbi ett vattenfall där vi tog ett litet stopp.


Anna kom fram helskinnad och hade haft en väldigt fin tur förutom att hon blev lite skrämd av en Possum som satt fast i en rävsaxliknande fälla och som slet sig fram och tillbaka för att ta sig loss. 

Efter detta så fortsatte vi till Hokitika Gorge (Hokitika är förövrigt namnet på staden som Anna for efter igår). Här rinner turkosblått glaciärvatten genom en djup ravin och dessutom finns det en hängbro som man kan gå över här. Helt klart värt ett stopp och en liten omväg!




Därefter så fortsatte vår resa söderut. Klockan hade dock blivit över ett och vi hade i stort sett inte tagit oss mer än två mil från vår sovplats så under resans gång bestämde vi oss för att stanna till vid Fox Glacier för att ta en natt och hoppas på bättre väder i morgon. Vid vackert väder så ska det vara väldigt vackert med både regnskog, glaciär och NZ:s högsta berg, Mt Cook i samma blickfång. Vi får hålla tummarna att Wetland visar sig från sin fina sida i morgon. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar