onsdag 4 december 2013

Motueka

Regntunga skyar skulle kunna varit dagens rubrik. Vi vaknade upp i ett hel grått Picton och molnen var så låga att man nästan fick ducka när man gick. Vi packade i hop vårt genomblöta tält och styrde kosan mot Nelson. Fick dock stanna redan efter ca 2 mil (45min) och ta en kaffepaus eftersom Tyra fått ont i magen på grund av den otroligt slingriga vägen. Det var synd att det var så grått och mulet ute för vid fint väder är det nog otroligt vackert där vi åkte idag. Kortet nedan är en taget vid vårt kaffestopp. 


Väl framme i Nelson letade vi upp en turistbyrå för att planera vår tur till Abel Tasman Nationalpark. Vi ville helst göra en kombinerad paddel och vandringstur med det visade sig att man inte hyr ut kajaker till familjer med barn under 14 år så det får bli enbart vandring istället. Tyvärr var alla inomhus bläddar längs leden fullbokade så det blir till att bära med tältet. Vi får hålla tummarna att vädret de kommande dagarna blir bättre än vad prognosen visade idag. Hur som hellst har vi bokat en vattentaxi som skall ta oss ut till Bark Bay i morgonbitti kl 9. Bark Bay ligger drygt 2,5 mil ut på leden och sen vandrar vi tillbaka till bilen. Vi kommer att vara ute i tre dagar. Medan Andreas bokade vattentaxi och boende fördrev jag och barnen tiden på Burger King. De har nämligen gratis WiFi så barnen såg på 3 avsnitt av julkalendern medan jag satt och virkade. Efter det strosade vi runt ett tag i Nelson som är en ganska mysig liten stad.

På eftermiddagen styrde vi kosan mot Motueka ett ställe som ger både A och mig kalla kårar. För knappt 12 år sedan tillbringade vi ofrivilligt ett antal dagar här. Det var nämligen strax innan Motueka som våran bil "Subban" började koka sist vi var i NZ. Vi lyckades efter mycket om och men ta oss fram till en mack i Motueka. Klockan hade hunnit bli ganska mycket men vi hade tur att en kille som jobbade i verkstaden var där och mekade med sin bil. Han tog en snabb titt, skakade på huvudet och sa "Guys you have a serious problem" inte riktigt vad vi ville höra. Så vi blev ofrivilligt kvar i flera dagar medan Subban bla fick sitt topplock slipat och vattenpump utbytt. För övrigt visade det sig att vi till och med tagit in på samma camping även om den är rejält uppfräschad. Bland annat hade dom skaffat både en vanlig pool och en bubbelpool. Vi bokade bubbelpoolen och tog ett varmtbad. Vilket var skönt i regnet.


När barnen gått till sängs förberedde jag och A mat och övrig packning inför turen. 
Som ni ser på bilden så blev det en natt i stuga i natt. Vi tänkte att det är bra om vår packning i allafall är torr när vi påbörjar vandringen. 


Vi har nu varit borta i drygt 8 veckor och under dessa veckor när vi refererat till hem så har det varit till våran hyrbil. Nu börjar vi så smått längta (eller iaf se framemot) vissa saker. En sak som skall bli skönt när vi kommer hem är att få äta på riktigt porslin med kniv och gaffel. Det skall också bli skönt att ha en riktig stekpanna, större gryta och kanske till och med en skål till salladen. På nedanstående bild ser ni alla våra husgeråd. En fördel är att det aldrig
blir mycke disk. Förresten vi har två saker som inte är med på bilden en Leatherman som är vårt allt i allo och en liten kaffepannan. 


Släkt och vänner, jodå vi saknar er också men det förstår ni väl utan att vi skriver det här?!

Håll nu tummarna att det blir sol de närmsta dagarna. 

God Natt!
/Mamma A




1 kommentar:

  1. Nu måste kommentars-farfar ta till orda igen: Lovar bjuda på jätte-middag med porslin och hela pillevitten när ni kommer hem! Vågar jag skriva att snön VRÄKER ned hemma... Kram ff

    SvaraRadera