lördag 7 december 2013

Abel Tasman - dag 2

Under större delen av natten har det regnat ute men lagom tills det var dags att stiga upp sprack molntäcket och solen tittade fram. Sen har solen varit framme större delen av dagen endast några enstaka moln på himlen. Vilket känns fantastiskt med tankte på hur prognosen såg ut. 

Efter att ha ätit en rejäl grötfrukost påbörjade vi vår dagsetapp. Dagens etapp började med en rejäl uppförsbacke med när vi väl kommit upp belönades vi med en underbar utsikt och en kopp kaffe. 


Efter kaffepausen väntade en ganska behaglig vandring som påminde ganska mycket om gårdagens, det vill säga tätvegitation blandat med utsikt över fina sandstränder. Även idag användes den magiska träpinnen under vandringen. Men idag användes den av Tyra och pappa för att förstena Ville och mamma så att de sedan kunde gå i förväg och gömma sig. Sen var det ombytta roller mamman och pappan såg dock till att det var en rejäl bit (ca 500m) mellan gömställena. 



Med hjälp av denna lek var vi framme vid vårt lunchställe på ett kick. Efter att vi ätit vår lunch lekte barnen, de hade en käppaffär på stranden, medan Andreas och jag låg och njöt av solen. Då kändes livet ganska rättvist! 


Det har varit lite svårt att bedöma hur långt det varit mellan stränderna eftersom inte de kringelkorokar som stigen tar var med på vår karta. Det visade sig att vår lunchstrand låg väldigt nära stranden där vi skulle stanna för natten och vi blev lika förvånade allihop när vi redan var framme. Med det var bra för det var en underbar strand som inbjöd till lek. Bland annat så skapades en racingbana för pinnbåtar när det var på väg att bli lågvatten och det fanns ett superbra klätterträd. Sen var det dessutom väldigt vackert och som grädde på moset fick vi stranden helt för oss själva. Ljuvligt!




Kvällen avslutades med sandstadsbygge. Det blev undertiden mörkare och mörkare på himlen och ca 30 sek efter att vi krypit in i tältet för natten började det regna. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar