söndag 8 december 2013

Abel Tasman - dag 3 och vidare färd

Det är ett bra betyg till Abel Tasman när ens dotter säger att hon vill stanna kvar en natt till med allt vad vandring och campingliv innebär! Men den kommentaren fälldes idag när vi vaknade upp på vårt pangställe till tältplats. Vi vuxna var dock inställda på att dra vidare och dessutom måste även tältplatser längs denna vandringsled bokas och betalas i förväg så det blev även praktiskt svårt. Hursomhelst så direkt efter grötfrukosten, som denna morgon intogs i tältet, satte kidsen igång med att börja leka. Vi har tänkt på det flera ggr Anna och jag att de leker så mkt bättre här en hemma, det är verkligen så att kreativiteten flödar. Och nog finns det ett samband med att tillgång till dator och TV är sporadisk här? Nedan är en del av kojan som de höll på med förevigad på bild.


Rent psykologiskt var det bra att den första dagen var den längsta att gå och att dag två var lite kortare och att den sista var kortast. Idag hade vi bara knappa 6 km att gå vilken gick i ett huj. Det blev ett kaffestopp för föräldrarna och ett energistopp för barnen. Vi hade köpt på oss ett gäng energikakor, typ müslibarer, och Ville frågade ganska ofta om vi inte kunde stanna och äta en såndär "pigg-kaka" som han kallar dem.


Efter en grymt fin och härlig vandring blev vi såhär glada och nöjda över vår prestation!


Som Anna redan berättat så sköt vi topplocket på vår kära "Subba" sist vi lämnade Abel Tasman. Vi hade därför lite onda aningar om att något skulle hända även denna gång när vi skulle lämna detta ställe, men tack och lov klarade vi oss utan incidenter! Väl i bilen var vi inställda på att åka till Westport på vår vidare färd söderut på Sydön. Dock slutade det hela med att vi hamnade i Hamner Springs ca 30 mil sydöst och på andra sidan om bergen om Westport. Så kan det gå när vi tar dagen som den kommer och ingen annan än vi bestämmer vad vi ska göra. Anna hade nämnligen läst om Hamner Springs och trott att detta ställe kan vara en bubblare. Dels lär det finnas varma källor här och som kan kombineras med bad som även barnen gillar och dessutom tror vi att det kan erbjudas fin cykling och vandring/löpning här. I morgon får vi svaret på om Annas och numera även mina förväntningar infrias......

Förövrigt lär det visst vara andra advent idag, det låter mysigt men känns väldigt avlägset för oss. Men mys på med ljus och julstämningen därhemma!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar