fredag 27 december 2013

Sista rycket på Sydön

Kanske var det "bed bugsen" som gjorde att Anna vaknade tidigt i morse? Och kanske tyckte hon att de lämpligast skakades av genom en löptur i regnet? Hursomhelst var hon ute och joggade redan vid sjusnåret i morse. Hon hittade en fin runda som gick bort och förbi sälkolonin och vidare till en annan liten by innan den gick tillbaka till Kaikora där vi för natten bott. Rundan var tillräckligt fin för att jag skulle upprepa den efter henne.

Redan igår när vi sett väderprognosen för idag så bokade vi biobiljetter till Disneyfilmen "Frozen" som skulle gå kl 11. Det var ett perfekt sätt att tillbringa en regnig förmiddag på och filmen i sig var helt ok. Det var en ganska salig blandning av karaktärer i filmen innehållande bla renen Sven och snögubben Olaf, därmed lite nordisk prägel på denna Disneyfilm.

Det sista vi gjorde innan vi lämnade Kaikora var att svulla på thaien. Stärkta av lunchen tog vi sen de sista ca 15 milen upp till Picton där vår färja tidigt i morgon bitti ska ta oss över till Nordön igen. När vi började närma oss Picton så slutade regnet och väl framme så var det tom så att vi såg solen! Det kändes extra skön när alla inomhusboenden verkade fullbelagda och det enda alternativ som återstod var tältet. 

Nedan är vi etablerade på campingen och middag för dagen blev korv och mos, mums.


Avslutningsvis så vill vi bara instämma i det som framgår av Tyras tröja - Vi gillar Nya Zeeland!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar