fredag 20 december 2013

Ville 5 år

Tänk att vår lillkille fyller 5 år idag! Innebär det att vi inte längre kan säga att han är 3 år när vi skall betala inträde/ boende??? 

Tyra vaknade redan 6:30 och låg sedan och väntade på att Ville skulle vakna så att vi skulle få sjunga och hurra för honom. När han vaknade sisådär en timme senare brände vi av alla grattis sånger vi kunde och hurrade så alla på campingen vaknade (som tur var så var det bara 2 andra på campingen). 
Sen fick Ville bestämma var vi skulle äta frukost, ute bland sandflugorna eller inne i tältet. Som tur var valde han inne i tältet. Pappa A, som är grötkokaren i familjen, fick äran att gå ut till de 100000 sandflugorna som väntade utanför tältet och koka gröt. Efter frukost packade vi ihop vårt pick och pack och åkte mot Queenstown där vi skall bo i 3 nätter. Dagen i ära har vi bokat hotell och det ska bli grymt skönt!

På väg mot Queenstown stannade vi till i Glenorchy (där delar av sagan om ringen spelats in) och kokade oss en kopp kaffe. Idag tänkte jag inte lägga ut en bild på Triangiaköket utan istället blir det en bild på lekplatsen där vi fikade. Många lekplatser här skiljer sig en del från lekplatserna hemma. Lekplatserna här är mer fysiska nästan som hinderbanor. Ett koncept som jag tycker att man borde ta efter även där hemma. 


Väl framme i Queenstown tog vi en sväng in på stan för att gå på posten. Vi hade fått veta att ett paket var på väg dit med oss som mottagare och bingo det hade kommit. Tack så mycket F&M! 


Sedan var vi också förbi ett bageri och köpte en tårta till Villes kalas. När vi väl checkat in tog en dusch som var mer än behövlig efter att ha bott på skogscamping i 2 nätter utan dusch. Sen var det dags för kalas! 




Efter att ha ätit den chokladigaste av alla chokladtårtor så körde vi lite välbehövlig dansstopp. M den här tårtan skulle ha fallit dig i smaken!

När vi dansat oss trötta tog jag en promenad ner till stan för att försöka få tag på internet med tillräcklig kapacitet (eller vad man säger) för att kunna köpa en film till Ville på Itunes men det sket sig.
Däremot hittade jag en massa Outdoor butiker som hade julrea så det blev lite annan shopping i stället. 

Medan jag var på stan passade resten av familjen på att testa poolerna på hotellet. Man kan säga att till och med barnens fötter var rena när jag kom hem efter att de legat i blöt i 1,5 h. 

I dag har vi alla njutit av att vara inomhus. Det är rätt skönt när man annars är ute i stort sett 24h per dygn. Bara så att ni vet så kommer jag att bli besviken om jag inte måste besöka toaletten minst 2 ggr i natt

Så än en gång grattis Ville på 5-årsdagen och tack för att du är du! Vi älskar dig!

/Mamma A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar