fredag 13 december 2013

Från regn till sol!

Vår förhoppning i går var att molnen skulle skingra sig under natten så att vi skulle få ta det klassiska kortet på Mt Cook som speglar sig i Lake Matheson. Men våra förhoppningar besannade ej som ni ser nedan vi vaknade till denna utsikt. 


Regn, regn och några alper såg vi inte skymten av. Vi bestämde oss att hoppa i bilen och åka från "Wetland" asap. Redan efter knappt en timmes bilfärd började vi ana lite blått uppe på himlen och när det väl var dags för Triangia att fixa kaffe åt oss så var vädret rätt ok.


I dag skall skulle vi ta oss från Fox Glacier via Haast Pass och vidare till Wanaka där vi tänkt hänga i några dagar. Efter den vägen finns det lika många vattenfall som det finns väderkvarnar på Öland. Så vi hade en tävling (OBS! Tävling inte lek) för att göra bilresandet lite roligare, den som först såg ett vattenfall skulle skrika tjaff. Denna tävling är inspirerad från pappa A's barndom. De åkte varje sommar till Öland och hade då tävling där den som först såg en väderkvarn skulle skrika tjoff. 

Lunchen intogs såklart vid ett vattenfall idag. Efter maten roade 3/4 delar av familjen sig med att bygga stentorn medan den 1/4 fotade fina stenar. 


En sak som facinerar mig är hur grönt det är i skogen här. Dels är ju det väldigt tät vegitaton men sen växer det gröna klätterväxter eller mossa på nästan alla träd. Kolla till exempel på trädet nedan som är klätt i mossa. Tänk er en skog full med såndana träd det blir väldigt grönt kan jag lova.


När vi passerat Haast Pass åkte vi in i en makalöst vacker dal med bergssluttningar, ängar och sjöar som kantade vägen. Hela vägen från Haast Pass till Wanaka var magiskt vacker. 


Vid tre-tiden nådde vi vårt mål för dagen och vi känner oss lite som barn på julafton. Här finns så mycket att göra och dessutom är det otroligt vackert här.


Planen för morgondagen är att hyra cyklar och utforska några av MTB lederna i området. 

Sist men inte minst har vi klarat av årets julförberedelser idag dvs vi har bokat hotell till julafton!

Kram
Mamma A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar