fredag 27 december 2013

En regnig dag!

När vi vaknade i morse var det riktigt grått och regnigt ute. Så efter frukost satt vi kvar ett tag i köket och spelade lite kort. Vi spelade UNO och Angry Birds som barnen fått i julklapp. I vanliga fall brukar vi avsluta dagarna med att spela kort. Det är ju inte hela världen om barnen är sur när de ändå ska gå och lägga sig. Men att börja dagen med kortspel var vågat av oss för att någon kommer att bli arg/sur är ju självklart eftersom det bara är en som kan vinna. Det är faktiskt rätt facinerande att se hur arga/ledsna/sura de kan bli av att förlora och även hur glada de blir över att vinna. Det är ibland rätt svårt att hålla sig för skratt och det delvis för att både A och jag känner igen oss så väl sen vi själva var små. Jag tror att våra föräldrar kan vittna om att vi inte heller har varit (är) världens bästa förlorare. Efter att vi spöat skiten ur barnen i både UNO och Angry Birds så att de var lagom sura packade vi in oss i bilen och åkte mot Kaikora. Om bilresan är det inte så mycket att säga förutom att det var (och fortfarande är) perfekt bilåkarväder dvs regn. 

Väl framme i Kaikora checkade vi in på ett motell eftersom ingen av oss var särskilt sugen på att sätta upp tältet när det ösregnar ute. De flesta motellen var fullbokade men vi hittade ett som hade lediga rum och dessutom var billigt. Hör ni hur varningsklockorna ringer? 
Det brukar ju nästan alltid finnas en anledning till att något är billigt eller finns kvar när allt annat är slut och så var fallet även denna gång. Jag brukar inte vara kräsen när det gäller boende med hade det inte regnat så mycket ute så hade jag 100 gånger hellre bott i tält. Vi får hoppas att sänglopporna håller sig borta om jag säger så. När A läser detta kommer han att tycka att jag överdriver och att det är inget fel på detta motel, så sanningen ligger väl som vanligt någonstans mittemellan. 

Kaikora är mest känt för att det finns mycket djurliv i havet här och det är det som drar hit alla turister. Här kan man simma med delfinerna, paddla med delfiner, åka på valskådning mm. Det finns också en sälkoloni som man kan åka till så vi tog på oss våra regnkläder och åkte ut för att leta sälar.


Som ni ser så var det rätt bistert ute idag.
Men vi fick i allafall se en del sälar. 


Det blir inte de bästa bilderna med mobilkameran i dagens väder men om ni tittar noga kan ni se sälen Sune. Efter att vi knatat runt på klipporna ett tag och sett lite sälar ansåg vi oss fått vi nog med friskluft för dagen och åkte hem för att äta middag och avsluta dagen som den började dvs med lite kortspel. 

På vägen hem stannade vi vid en telefonkiosk och såg de sista två avsnitten av julkalendern.
Måste säga att årets julkalender var en riktig höjdare. För er som undrar varför vi stannade vid en telefonkiosk för att se julkalendern så är anledningen att vi har gratis internet vid telefonkiosker. 

God natt! 
Don't let the bedbugs bite ya!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar